03.09.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 3. do 9. septembra

42 magazin, Promo
Promo

Nekom je danas prvi dan škole, a nekom prvi dan novog ciklusa za điranje i kulturnih događaja biranje.
U oba slučaja početak, start, novo, sveže

gradski đir

Petliću pevaču – danas me probudi pre nego što ptići na zvono (za kraj sedmog časa) poskaču i reci mi gde ćemo se sresti, u školu ne idem više.

Dušan Gerzić Gera: Od grada do grada u KC Gradu – od 3. do 9. septembra

gradski đir

Radovi beogradskog multimedijalnog umetnika Dušana Gerzić Gere biće predstavljeni publici na specijalnoj prodajnoj retrospektivnoj izložbi kojom se obeležava dvadesetogodišnjica umetnikove smrti.
Više informacija na linku.

Nova sezona KUD Abrašević – od 4. do 17. septembra

gradski đir

Kulturno-umetničko društvo Abrašević započinje novu sezonu sa velikim izborom programa za vežbanje duha i tela, u fantastičnom prostoru u centru Beograda, Resavska 76.
Više informacija na linku.

5. Pančevo film festival – od 5. do 9. septembra

gradski đir

Pančevo film festival organizuje istoimeno udruženje građana, a u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Domom omladine Pančevo. Festival podržavaju Grad Pančevo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Svi programi (filmovi, koncerti, žurke, masterklasovi, izložbe…) i ove godine su besplatni.
Više informacija na linku.

Apgrade Weekend 05 – od 6. do 8. septembra

gradski đir

Septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu od prvog izdanja koncipiran je kao kulminacija letnje sezone velikih open air događaja u regionu, a njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore jer na Kalemegdan zajedno dolaze žive ikone i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta Maceo Plex, Laurent Garnier i Sven Väth! A njima će se od 6. do 8. septembra u dobro poznatom rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu pridružiti i još jedan ultimativni hedlajner čije će ime biti objavljeno kasnije. Ceo lineup možete videti na linku, a ulaznice možete kupiti na Gigstix i Event prodajnim mestima.

Bryan Ferry u Štark areni – 7. septembar

gradski đir

U petak 7. septembra u Štark areni legendarni Bryan Ferry izvešće klasične hitove iz solo repertoara i diskografije grupe Roxy Music, među kojima su Let’s Stick Together, Slave to Love, Don’t Stop the Dance, Kiss and Tell, Love Is the Drug, These Foolish Things, Price of Love, I Put a Spell on You i mnoge druge.

Karte možete kupiti na svim Eventim prodajnim mestima ili online na linku.

24 Hours of Elegance – od 7. do 9. septembra

gradski đir

Trodnevni spektakl posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu održaće se od 7. do 9. septembra u partnerstvu sa Belgrade Waterfrontom, Srpskim savezom za istorijska vozila (članom FIVA), a pod patronatom kraljevske porodice Karađorđević.
Više informacija na linku.

2Cellos na Kalemegdanu – 8. septembar

gradski đir

2Cellos nastupaju 8. septembra od 20 sati u Gornjem gradu Kalemegdana u Beogradu.

Ulaznice možete kupiti na svim Eventim prodajnim mestima ili online putem linka

Festival ulične umetnosti rEKOnstrukcija – 8. i 9. septembar

gradski đir

Street Smart Belgrade i Stattwerk Beograd pozivaju vas da se priključite Festivalu ulične umetnosti rEKOnstrukcija 8. i 9. septembra. Stattwerk otvara vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih street art lokacija – nekadašnje zgrade Beobanke – za umetnike i sve sugrađane koji žele da budu deo zelene transformacije Beograda.

Uspavanog beogradskog džina OSLIKAVAĆE UŽIVO neki od najboljih uličnih umetnika i umetnica aktivnih na domaćoj sceni.
Više informacija na linku.

Vatra: Garden of § ‒ 8. septembar

gradski đir

Rap & R’n’B spektakl u klubu Drugstore Beograd od 23 časa.
Više informacija na linku.

KC Magacin – Prostor za sve – 8. septembar

gradski đir

Nakon višegodišnje borbe za opstanak, Magacin u Kraljevića Marka 4‒8, jedinstveni kulturni centar u Srbiji koji vode, održavaju i razvijaju umetnici i kulturni radnici, predstavlja javnosti nove mogućnosti rada i stvaranja. Ne samo da je ovaj samoorganizovani društveno-kulturni centar uspeo da opstane uprkos nastojanjima vlasti da ga zatvori, već je nedavnom rekonstrukcijom i osposobljavanjem do sada nekorišćenih prostora uspeo da umetnicima i lokalnoj zajednici ponudi nove mogućnosti za zajednički rad.
U okviru događaja Prostor za sve, koji će u Magacinu biti održan 8. septembra od 17 časova, biće predstavljene nove mogućnosti kao i umetničke prakse koje u njima nastaju.
Više informacija na linku.

Dan za odmor – 9. septembar

Danas ne morate ništa da želite, danas možete da se odmorite od ugađanja sebi sebe radi, da budete lenji i pospani, da uživate u filmovima u svojoj glavi i muzici što je stvaraju otkucaji vašeg srca…