22.10.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 22. do 28. oktobra

42 magazin
Promo

Temperatura pada, ali vi to možete sprečiti.  Jer važno je koliko vam je toplo oko srca kad birate i uživate dok po gradu đirate

Budemo se videli negde već.

Šta nam danas znači antifašizam? – 22. oktobar

gradski đir

Tribinu Šta nam danas znači antifašizam? Liceulice u saradnji sa KROKODILovim Centrom za savremenu književnost organizuje 22. oktobra s početkom u 19 sati. Na tribini govore Nađa Duhaček (Centar za ženske studije), Igor Štiks (pisac i predavač) i Vladimir Simović (sociolog). Moderator je Bojan Marjanović (urednik magazina Liceulice i pisac).
Četrdeset sedmi broj magazina Liceulice bavio se antifašizmom, a broj je podržala Rekonstrukcija Ženski fond.
Više informacija na linku.

Klod Debisi u DKSG – 23. oktobar

gradski đir

U Velikoj sali Doma kulture Studentski grad 23. oktobra od 20 časova organizuje se koncert povodom stogodišnjice smrti velikana francuske i evropske muzike Kloda Debisija.

Više informacija na linku.

Ciklus filmova i razgovora o Latinskoj Americi u 21. veku – 23. i 30. oktobra

gradski đir

Tokom oktobra u Dorćolskom narodnom pozorištu biće organizovan niz filmskih projekcija i diskusija na temu društvenih previranja u Latinskoj Americi koja su se dogodila tokom prethodne dve decenije.
‒ 23. oktobra od 20.30 časova očekuje vas film Prodaće i kišu (Tambien la Lluvia, 2010) i razgovor o pokretu protiv privatizacije vode u Boliviji
‒ 30. oktobra od 20.30 časova možete pogledati film Preuzimanje (The Take, 2004) i prisustvovati razgovoru o pokretu za okupaciju fabrika u Argentini.
Više informacija na linku.

Međunarodni festival kratkog podvodnog filma – od 24. do 28. oktobra

gradski đir

Nečujno 6, međunarodni festival kratkometražnog podvodnog filma, od ove godine se održava u Javnom akvarijumu i tropikarijumu Beograd.
Više informacija na linku.

Vuča, Vlaca i Rahmani u klubu Chillton – 24. oktobar

gradski đir

U klubu Chillton (Katanićeva 7) u sredu 24. oktobra od 21 čas nastupaju Dejan Vučetić Vuča, Vladimir Đorđević Vlaca i Radan Đorđević Rahmani. Ulaz je 300 dinara, a dodatne informacije pronađite na linku.

34. Beogradski džez festival – od 25. do 29. oktobra

gradski đir

Dom omladine Beograda od 25. do 29. oktobra 2018. predstavlja 34. Beogradski džez festival, pod sloganom BEZ GRANICA/ NO LIMITS.
Više informacija na linku ovom.

Hedonističko putovanje sa vinarijom Erdevik – 25. oktobar

gradski đir

Pozivamo vas na još jedno hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak. U saradnji sa vinarijom Erdevik uparili smo selekciju etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku u restoranu Enco.
Više informacija na linku.

Humanitarna izložba Svaštara exe – 25. oktobar

gradski đir

U četvrtak 25. oktobra u 19 sati u klubu Šesnaest biće otvorena samostalna prodajna izložba Svaštara.exe Jelene Jaćimović – Jachim992. Izložba je humanitarna – sva novčana sredstva prikupljena od prodaje radova biće donirana Svratištu za decu Beograd i uličnom magazinu Liceulice. Svratište za decu je jedino mesto u Beogradu namenjeno deci koja žive i rade na ulici. Na otvaranju izložbe ćete moći da upoznate prodavce i prodavačice magazina Liceulice i kupite najnoviji broj baš od njih.
Muzička podrška: Zoot&Sol
Dođite jer #PodrškaJeVažna

Festival srpskog filma fantastike u SKC-u – od 25. do 28. oktobra

gradski đir

Dvanaesti Festival srpskog filma fantastike – FSFF – održava se od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru. Festival svečano otvara projekcija filma Zlogonje (2018), reditelja Raška Miljkovića, a 28. oktobra biće zatvoren dodelom Koskara i projekcijom nagrađenih filmova. Bićete u prilici da pogledate mnoga fantastična ostvarenja iz okruženja i dalekog sveta. Program filmova možete videti OVDE, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Tijana T All Night Long – 26. oktobar

gradski đir

U klubu Drugstore 26. oktobar možete da se krećete uz muziku Tijane T od 23 časova do šest ujutru. Karte u prodaji https://bit.ly/2E2wcA2

44. Belgrade Fashion Week – od 26. oktobra do 2. novembra

gradski đir

Belgrade Fashion Week sa ponosom predstavlja svoje 44. jesenje izdanje koje će se održati u BelExpo centru od 26. oktobra do 2. novembra.
Detaljan program možete pogledati na linku ovom.

Premijera filma Teslin narod – 27. oktobar

gradski đir

Svi smo mi jedno. Ljudi su povezani nevidljivim silama. Novi svet mora biti rođen… Priča o narodu kome je merilo uspeh.
Dokumentarni film Teslin narod u Kolarčevoj zadužbini od 20 do 22 časa.

Robert Glasper Belgrade Experiment u Starom Bitefu – 27. oktobar

gradski đir

Ako do sada niste bili sigurni ste čuli. Ako niste čuli, onda ne smete propustiti! Neverovatni osmočlani bend naše soul/jazz/r&b scene Robert Glasper Belgrade Experiment nastupiće u subotu 27. oktobra u klubu Soul Society iliti Starom Bitefu. Četiri vokala i četvoro instrumentalista ističu se magijom koju prave, kojom su impresionirali i samog Roberta Glaspera na masterklasu koji je održao u Beogradu prošle godine.
Više informacija na linku.

Reče mi jedan čo’ek, ćeraćemo se još, kad budem mlađi – 28. oktobar

gradski đir

Tekst Matije Bećkovića govori glumac Petar Božović koji je uradio i adaptaciju.
Više informacija na linku.