08.10.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 8. do 14. oktobra

42 magazin
Promo

Ukoliko hoćete da saznate sve o kriptovalutama, želite da se smejete do suza, a volite cigansku muziku ili virtuoze na violini, ove sedmice ćete dobiti upalu mišića mozga, lica i tela… i uživati

Dakle, gde se viđamo ovih dana?

Stephen K Amos na otvaranju 8. StandUpFesta! – 8. oktobar

gradski đir

Osmi međunarodni festival stand-up komedije u Beogradu, StandUpFest 2018, biće otvoren 8. oktobra 2018. u UK Vuk S. Karadžić nastupom poznatog engleskog komičara i voditelja Stephena K Amosa!
Više informacija na linku.

Blokčejn i bitkoin: O čemu je zapravo reč? – 8. oktobar

gradski đir

Radionica je namenjena početnicima koji sa blokčejn tehnologijom i bitkoinom još uvek nisu previše upoznati, ali će koristi imati i upućeniji jer će biti reči o njihovim najnovijim primenama koje rastu iz dana u dan. Učesnici će biti upoznati sa osnovnim konceptima i osposobljeni da se dalje sami upuste u ovu novu digitalnu industriju koja već osvaja sve industrijske grane.
Više informacija na linku.

7 sunaca i 7 luna u Dorćol Platzu – 9. oktobar

gradski đir

Projekat 7 sunaca i 7 luna je muzičko-plesno-poetska parabola o potrazi umetnika za slobodom, inspiracijom i smislom postojanja, ispripovedana kroz životnu priču kompozitora Domenika Skarlatija, jedinstvene pojave u istoriji muzike koji je gotovo čitav svoj stvaralački vek proveo u službi portugalske princeze, a zatim i španske kraljice Marije Barbare.
Više informacija na linku.

Dani norveškog filma u Jugoslovenskoj kinoteci – od 9. do 14. oktobra

gradski đir

U saradnji sa Ambasadom Norveške u Beogradu, Jugoslovenska kinoteka organizuje Dane norveškog filma od 9. do 14. oktobra, u okviru NOktobra, meseca norveške kulture. Tim povodom biće organizovan masterklas sa Jan Erikom Holstom, filmskim kritičarem i urednikom programa. Tema je kinematografija Erika Popea, jednog od vodećih savremenih filmskih režisera u Norveškoj, koji je najpoznatiji po istorijskoj drami Kraljev izbor iz 2016. i novom dokumentarnom dramom o terorističkom napadu na norveškom ostrvu Utoja 2011. godine u utorak 9 oktobra u 16 časova.

Nigel Kennedy s kamernim ansamblom – 10. oktobar

gradski đir

Legendarni britanski violinista Nigel Kennedy održaće spektakularni koncert pod nazivom Bach Meets Kennedy Meets Gershwin na otvaranju 50. Bemusa. Violinista će nastupiti sa kamernim ansamblom u sredu 10. oktobra u 20 časova, a ulaznice su u prodaji (još od 15. avgusta) preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra. Više informacija na linku.

Putovanje koje samo sebe finansira: 20 zemalja 2.000 priča – 10. oktobar

gradski đir

Za putovanje je potreban novac – ali nije vam potrebno čitavo bogatstvo da obiđete svet! Ove je čas za sve one zaljubljenike u putovanja koji se plaše napuštanja sigurne zone, i onih hrabrih koji su u potrazi za inspiracijom o načinima.
Ako putujete zbog iskustva, dodira sa drugom kulturom, a novac vam je najveća prepreka, dođite u sredu 10. oktobra u Share Square gde ćete od 15 do 16 sati čuti kako da putujete više za malo para! Instruktorka Milica Mirić.
Kurs je 300 dinara, a u cenu svih Share Square časova uračunato je i neograničeno kafe, čajeva, mafina i vafla.
Rezervišite mesto klikom na sledeći link.

Regionalno veče StandUpFesta 2018 – 11. oktobar

gradski đir

U okviru Osmog StandUpFesta 11. oktobra održava se regionalno veče stand-up komedije u Kombank dvorani! Pored dobro poznatih imena iz Srbije, poput Srđana Dinčića, Aleksandra Perišića i Nikole Silića, publika će biti u prilici da čuje i Saška Koceva (MK) koji dolazi u Beograd prvi put posle skoro dve godine, Martinu Ipšu (SLO) i Vlatka Štampara (HR), dok će veče voditi Nenad Stefanovski (MK/SRB).
Više informacija na linku.

Duško Gojković & Big Bend RTS-a –  11. oktobra

gradski đir

Zbog velikog interesovanja biće održan i drugi koncert Duška Gojkovića sa Big Bendom RTS-a 11. oktobra od 20 časova u Domu omladine.
Više informacija na linku.

Lovefest Fire w. Pan-Pot & Fabio Florido – 12. oktobra

gradski đir

U okviru Lovefest Fire 12 oktobra u Hanagaru H2L2 od 22 časa očekuje vas nastup Pan-Pota, Fabija Florida i Ilije Đokovića.
Više informacija na linku.

22. Festival koreografskih minijatura – 12 i 13. oktobar

gradski đir

Festival koreografskih minijatura u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije (UBUS) predstavlja jedinstvenu manifestaciju koja promoviše koreografsko stvaralaštvo u oblasti umetničke igre. Međunarodno takmičenje koreografa održaće se u Narodnom pozorištu u Beogradu u okviru glavnog programa 22. Festivala koreografskih minijatura (FKM). Poziva se publika da 12. i 13. oktobra podrži domaće i strane koreografe, koji će se sa svojim kratkim koreografijama nadmetati za festivalske nagrade.

Pozorišna premijera: San letnje noći – 12. oktobar

gradski đir

Savremena plesna predstava San letnje noći polazi od Šekspirove konstatacije „Čovek je tek magarac ako bi hteo da razlaže san“, smeštajući tog čoveka u budući vek transhumanizma.
Bitef teatar od 20 sati.

Taraf de Caliu u Kombank dvorani! – 13. oktobar

gradski đir

Taraf de Haidouks je najslavniji rumunski ciganski orkestar svih vremena i jedan od najboljih orkestara ove vrste na svetu. Muzičari iz Kležana su poslednja generacija lautara koji nastavljaju tradiciju ove autentične muzike iz istočne Rumunije, muzike koja ih je učinila jednim od najpoznatijih ciganskih bendova na svetu. Pod vođstvom Kaliua, legendarnog violiniste tarafa, ponovo osvajaju svet i dolaze u subotu 13. oktobra u beogradsku Kombank dvoranu.

Jethro Tull 2018 u Sava centru – 14. oktobar

gradski đir

Harizmatični Ian Anderson i Jethro Tull nastupaju u Sava centru 14. oktobra u okviru svog 50. Anniversary Tour po regionu.
Ovaj kultni britanski rok bend, koji je snimio 30 albuma i prodao ih u 50 miliona primeraka, bio je na listi najtraženijih grupa kada je o koncertima reč.