05.11.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 5. do 11. novembra

42 magazin
Promo

Ove sedmice morate više da se smejete, humor je lekovit, a pre terapije možete na izložbu, pa posle u bioskop ili na koncert.
I sve će biti dobro

gradski đir

Sad sledi naše čuveno pitanje: gde se srećemo narednih dana?

Izložba 20/20 u bioskopu Balkan – od 5. do 9. novembra

gradski đir

Bioskop Balkan će u subotu 3. novembra, nakon osam godina, ponovo otvoriti svoja vrata za posetioce, ovoga puta kao domaćin umetničke izložbe 20/20 – na staroj adresi, u Braće Jugovića 16, a trajaće sve do 9. novembra. Posetioci će imati prilike da iskuse umetnost i u virtuelnoj realnosti – deset radova mladih umetnika biće predstavljeno u stvarnom prostoru, a deset u virtuelnoj realnosti zahvaljujući platformi VR All Art, čime će se iz potpuno drugačijeg ugla prikazati umetnost današnjeg vremena.
Više informacija na linku.

Velika slikarska izložba sa gomilom slika Jelene Mijić – od 5. do 23. novembra

gradski đir

U Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7) biće otvorena Velika slikarska izložba sa gomilom slika ili Kako me je Njujork vratio slikarstvu slikarke Jelene Mijić, dobitnice nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2017. Izložba se otvara u ponedeljak, 5. novembra u 19 sati.

Delikatesni ponedeljak: Njuz.net – 5. novembar

gradski đir

Njuz.net kuva za sve. Da, čak i za vegane. Ponedeljak od 19 sati u Kulturnom centru Grad.

56. Sajam nameštaja – 6. do 11. novembra

gradski đir

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) koji se od 6. do 11. novembra odvija na Beogradskom sajmu predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U delokrug ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Festival Slobodna zona – od 7. do 12. novembra

gradski đir

Festivalska publika imaće priliku da pogleda više od 50 filmova, od kojih je 40 nacionalnih premijera ostvarenja koji se bave sećanjem i zaboravom, suočavanjem sa prošlošću, građanskom i ličnom neposlušnošću otporu i represiji, kao i porastom ekstremne desnice u Evropi i šire.
Više informacija na linku.

Pisma Marlonu Brandu: promocija knjige i žurka – 7. novembar

gradski đir

U sredu 7. novembra u klubu Soul SocietyStari Bitef na Skveru Mire Trailović održaće se promocija knjige i književno-muzička žurka povodom izlaska romana Pisma Marlonu Brandu beogradskog književnika i urednika kluba Soul Society Siniše Stojanovića.
Više informacija na linku.

Vasil Hadžimanov Piano Trio u Klubu književnika – 8. novembar

gradski đir

Naš najpoznatiji kompozitor, klavijaturista i muzički aranžer Vasil Hadžimanov otvara novu koncertnu sezonu najstarijeg jazz mesta u gradu – Kluba književnika.
Ovoga puta, u Klubu književnika, Vasil se odlučio da prezentuje svoj trio, te ćemo, osim njega na klaviru, imati ekskluzivnu priliku da čujemo Milana Nikolića na kontrabasu, zatim Peđu Milutinovića na bubnju, kao i specijalnog gosta na trubi – sjajnog umetnika Strahinju Banovića, dok će glavni vokal biti Marta Hadžimanov.
Broj mesta je ograničen, a rezervacije su obavezne putem poziva na 011/26-27-931 ili 011/21-87-777. Cena karte je 1.000 dinara.

Predstava Pogledi u Novom Sadu – 8. novembar

gradski đir

Predstava je pripremana više od godinu dana u Njujorku po adaptaciji drame Preljubnice, puna je mistike i ljubavnih scena, a u njoj igraju Katarina Radivojević, Nada Macanković (Nina Seničar) i Jelena Gavrilović.
Ulaznice po ceni od 1.000 dinara za parter i 600 dinara za balkon možete rezervisati u knjižari Mala velika knjiga – hol Pozorišta mladih https://goo.gl/gh1SZv (021/522-935) i putem sajta Gigstix.com.

Državni posao – Velika reforma u Kombank dvorani – 8. novembar

gradski đir

Ekipa Državnog posla sprovodi Veliku reformu 8. novembra u 20 časova u Kombank dvorani.
Prodaja ulaznica na blagajni Kombank dvorane, svim prodajnim mestima Eventima ili putem ovog linka.

Marko Louis u Novom Sadu – 9. novembar

gradski đir

Markova regionalna turneja pod nazivom Beskraj Tour by Barcaffe se nastavlja! U Novom Sadu nastupa 9. novembra u Firchie studiju.

Ljubavna šetnja Beogradom – 10. novembar

gradski đir

Znate li kog su voleli, o kom maštali, za kim čeznuli i zbog koga patili Andrić, Nušić, Crnjanski i drugi slavni žitelji Beograda? Znate li koja ljubavna priča je vezana za palatu Ruski car i kojoj vrsti ljubavi nas uče Nikola i Naka Spasić? Ove i druge ljubavne priče saznajte u dvočasovnoj turističkoj šetnji Beogradom. Dođite da zajedno širimo čaroliju ljubavi!
Okupljanje: fontana Devojka sa krčagom, Pionirski park
Trajanje ture: oko 2 sata
Cena: 500 dinara
Informacije i rezervacije: 063/77-41-181
Napomena: prijave telefonom su obavezne!
Tura se organizuje ukoliko ima pet prijavljenih osoba.

Sajam igračaka, stripova i pop kulture II – 10. novembar

gradski đir

Sajam igračaka, stripova i pop kulture održava se 10. i 11. novembra, u subotu i nedelju, na Dorćol Platzu od 11 do 19 sati. Dva dana druženja uz bogatu ponudu novih i polovnih igračaka, stripova, majica, šolja, novčanika, aksesoara, nakita, knjiga, društvenih igara, privezaka i još mnogo toga. Sve vreme sajma trajaće i kreativna radionica Credo Casa Toys.
Više informacija na linku.

Kolja u Beogradu – 10. novembar

Gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja 10. novembra (20.30) u Kombank dvorani u koncertno će promovisati nov album 4 prsta, koji će na CD-u i digitalnim platformama objaviti promoterska kuća Long Play.

Više informacija na linku.

Belgrade Audio-Video Show – 10. i 11. novembar

gradski đir

Manifestacija koja će se potruditi da vas, na trenutak, odvede ne samo u novi svet već u jednu potpuno novu galaksiju poslednjih dostignuća u audio-tehnologiji, izradi zvučnika dizajniranih do savršenstva, slušalica, digitalnog audija i videa visoke rezolucije. Crowne Plaza Beograd od 10 do 18 časova.