28.01.2019.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 28. januara do 3. februara

42 magazin
Promo

Iako biste ovih dana više voleli da budete na Kopaoniku ili pak na nekoj plaži, điranje po snegu je neprocenjivo, a turneja po snegu koji se polako topi – avantura

gradski đir

 Pratite naše tragove i stići ćete gde želite da budete.

Međunarodna street art izložba Saputnici/Co-voyageurs – od 28. januara do 11. februara

gradski đir

U prostoru Francuskog instituta u Beogradu možete videti međunarodnu street art izložbu Saputnici. Autori: TKV – Beograd, Sanja Stojkov – Sombor, Aleksandar Bunčić – Novi Sad i Polar Bear Stencil – Pariz. Autor koncepta i komesar izložbe je Vladimir Palibrk. Više informacija na linku.

Avantage učitavanje 2: Street art tura sa TKV – od KC Grada do Dorćol Platza

Izložba Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke u MSU – od 28. januara do 24. marta

gradski đir

Umetnička dela iz kolekcije Instituta za međunarodne odnose u kulturi (ifa) od 1949. do danas pogledajte u Muzeju savremene umetnosti na Ušću. Više informacija na linku.

Umetnost i kultura otpora u Novom Sadu – 29. januar

gradski đir

Dođite u utorak 29. januara od 17 časova na izložbu Bez ishodišta u Šok zadruzi i na promociju knjige Umetnost i kultura otpora Milene Dragićević Šešić, u knjižari Bulevar Books. Više informacija na linku.

Sedmi festival evropskog filma u Beogradu – od 30. januara do 8. februara

gradski đir

Festival evropskog filma #EUfilmFest nakon gostovanja u 14 gradova Srbije tokom 2018. godine ovog meseca je konačno u Beogradu. Ljubitelji savremenog evropskog filma moći će da uživaju u najnovijim ostvarenjima na temu kulturnog nasleđa zemalja Evrope u periodu od 30. januara do 8. februara 2019. godine u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7), svakog dana od 18 i od 20 časova. Ulaz na sve projekcije je besplatan, ali isključivo uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom, od 10 do 19 sati na 011/4045-400.
Više informacija na linku.

Gigantomahija No. 4 ili KROKODILov duel u tri runde – 30. januar

gradski đir

Gigantomahija ili KROKODILov duel u tri runde na temu: Da li bi građanski protesti protiv vlasti u Srbiji trebalo da budu politički i po koju cenu? U KROKODILovom centru za savremenu književnost 30. januar od 19 časova učestvuju Janko Baljak i Igor Vuk Torbica.  Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru.
Više informacija na linku.

JANKO BALJAK: Stvarnost pravi najbolje filmove

 

Idoli Tokija u Beldocs čitaonici – 31. januar

gradski đir

Najbolji svetski dokumentarci sa razgovorima nakon projekcije u Beldocs čitaonici u Biblioteci grada Beograda, a 31. januara u 19 časova biće održana projekcija filma Idoli Tokija. Film čitaju Sunčica Mitrović, Teodora Ješić i Igor Stanojević.
Ulaz je slobodan.

Beogradska trilogija na Dorćol Platzu – 31. januar

gradski đir

Na velikoj pozornici Dorćol Platza 31. januara od 20 časova očekuje nas premijera predstave Beogradska trilogija. Više informacija na linku.

Zimska škola: Grad budućnosti – od 31. januara do 21. februara

gradski đir

Zimska škola dizajna i novih tehnologija Grad budućnosti namenjena je deci uzrasta od devet do 13 godina, a na njoj će rešavati ekološke izazove koristeći nove tehnologije (elektroniku i programiranje).
Više informacija na linku.

Fish in Oil u klubu Soul Society – 1. februar

gradski đir

Eklektična muzika sastava Fish in Oil predstavlja organski spoj bluza, svinga, fri džeza, šansone, fankija, surfa i panka, a delimično je nadahnuta ambijentima Džona Zorna, Marka Riboa i Toma Vejtsa. Fish in Oil je dugogodišnji omiljeni sastav beogradskih klubova, danas nastupaju po festivalima širom zemlje i u inostranstvu.
Cena ulaznice: 350 dinara (na ulazu u klub, na veče koncerta). Vrata kluba otvaraju se u 22 sata, a rezervacije važe do 22.30 časova.

Veče pete četvrtine na Salašu 137 – 1. februar

gradski đir

Na Salašu 137 očekuje vas nesvakidašnje veče posvećeno petoj četvrtini. Kuvaće se sve ono što žene kod kuće uglavnom bacaju… biće tu obraza, repova, mozgova, džigerice i još svašta nešto lepo… a sve to u pet ukusnih sledova! Predstaviće se i mladi perspektivni kuvari koji su odlučili da pomognu u realizaciji ovog eventa i svima ulepšaju tmurne zimske dane. Broj mesta je ograničen i rezervacije su obavezne… zato rezervišite svoje mesto na vreme!
Više informacija na linku.

FoodArt Festival u TC Delta City – 2. februar

gradski đir

Tradicionalni FoodArt Festival gastronomije održaće se za vikend 2. i 3. februara u tržnom centru Delta City. Posetite nas i probajte najkvalitetnije domaće proizvode koje Srbija može da ponudi.

Besplatan koncert za decu: Čudesan svet muzike – 3. februar

gradski đir

Pozivamo vas da na vreme obezbedite svoju kartu i dobro mesto da čujete nove, zanimljive priče Dunje Petrić o kompozitorima i instrumentima. Dirigent Stanko Jovanović predvodiće ovo magično putovanje kroz najlepše odlomke iz baleta Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Krcko Oraščić Petra Iljiča Čajkovskog, Maskarada i Gajane Arama Hačaturjana i Kopelija Lea Deliba. Dođite u Kombank dvoranu u nedelju 3. februara u 12 časova.
Ulaznice su besplatne uz obaveznu rezervaciju na mejl pressmp@rts.rs.