30.11.2020.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 30. novembra do 6. decembra

42 magazin
Promo

Sedite kod kuće, izbegavajte gužvu, a ukoliko već morate da izađete, onda potrčite za Minju, Aniku i Olivera

Koncert u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda  – 30. novembar

gradski đir

U ponedeljak 30. novembra u Galerija Artget od 20 časova nastupa Jovana Nikolić, pijanistkinja. Program: Betoven, Šubert, Šopen, Skrjabin.
Kulturni događaji u Kulturnom centru Beograda se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a uz izvođača i organizatore, broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 25.

Trka za život Minje, Olivera i Anike bilo gde na svetu – od 1. do 31. decembra

gradski đir

Od 1. do 31.  decmbra trajaće TRKA ZA ŽIVOT, u kojoj ćemo trčati za naše heroje, Minju, Aniku i Olivera.

ZAŠTO DA TRČIMO: Ovoj deci su hitno potrebni ogromni iznosi novca, životno su ugroženi i svaki dan čekanja je dan previše. Hajde da zajedno učinimo nešto dobro za sve njih, a i za sebe. Hajde da trčimo!

PRAVILA IGRE:
* Uplatite po minimum 500 dinara (ili po 5 eura) na račune svo troje dece u fondaciji Budi human ili da pošaljete po 3 sms poruke za svako dete, dostavite dokaz o uplati i istrčite odabranu distancu. Možete početi da uplaćujete ili šaljete poruke odmah po prijavi, a da trku istrčite kada god nađete vremena, sve do 31. 12. 2020.

* Nakon istrčane trke, dostavite organizatorima vreme istrčane distance i fotografiju (nije obavezna). ve podatke možete dostaviti na sledeći Viber ili WhatsApp: 0656573296, messenger Rade Trkulja ili instagram profilima @_fitness_trener_rasom ili @humanitarnibazar

* Podelite objavu o trci, obavestite ljude koje znate, delite na mrežama, kako bi se sakupilo što više novca.

KOLIKO SE TRČI: 3, 5, 10 ili 21,1 km. Možete trčati gde god želite, meriti dužinu bilo kojom aplikacijom (Strava, Garmin, Runtastic Runkeeper, bilo kojom), možete ishodati svoju distancu.

IMA I MEDALJA: Na kraju trke, dobićete startni paket sa medaljom, zahvalnicom i poklonom iznenađenja, a najbrže čekaju posebne nagrade.

PORUKA ORGANIZATORA:
Važno je da budete deo ove akcije, kako bi ovo postala godina u kojoj ste istrčali Trku za život troje dece, a ne godina u kojoj nam je pandemija okrenula svet naopako. Oni koji nikada pre nisu trčali, stvoriće sebi najlepšu uspomenu na prvu trku, znajući da su trčali kako bi pomogli da Minja, Anika i Oliver dobiju šansu za život.

Hajde da budemo tim, tim koji će trčeći pomoći Minji, Anika i Oliver da što pre stignu na svoj cilj!

Online radionica Radost i tuga praznika u Božidarcu – 1. decembar

gradski đir

Božidarac Digital vas poziva na online radionicu Radost i tuga praznika posvećenu mentalnom zdravlju u utorak, 1. decembra u 17 časova. Prijava je u nastavku. Bliže nam se brojni praznici koje nikog od nas ne ostavljaju ravnodušnim, bez obzira na pol, obrazovanje, socio-ekonomski status, koliko imamo godina… Zbog aktivne epidemiološke i ekonomske situacije, praznični izazovi uoči predstojeće Nove 2021. godine još su veći. Zbog čega praznični dani, ali i oni pre i posle praznika, donose u naše živote mnogo radosti ali često i tugu? Kako da budemo spremniji nego prethodnih godina, kako da izbegnemo euforiju u emocijama, stresu i finansijama, i koje su preporuke da, kad praznici prođu, možemo da kažemo sebi- baš ovako sam zamišljao/la svoje praznične dane. O tome i šta možemo sami da uradimo da predstojeće praznike provedemo zaista zadovoljni, govoriće Radmila Urošević, sociolog i socioterapeut. Uključite se!
Prijavite se odmah za radionicu jednostavno na linku OVDE.

Online event: Fish in Oil svira revolucionarne pesme u Muzeju Jugoslavije – 1. decembar

gradski đir

Koncerti nam svima nedostaju i to oni na kojima plešemo, grlimo se, glasno aplaudiramo. Dok se ne sretnemo ponovo svi u Muzeju, pozivamo vas da nam se pridružite na sam Dan Muzeja Jugoslavije, u utorak 1. decembra u 19 časova, na našem Youtube kanalu https://youtu.be/LC6cjnNGXmY.
Poznati beogradski sasatav Fish in Oil izvešće svoj repertoar revolucionarnih pesama dok se iza njih, iz zgrade Muzej 25. maj, pruža pogled na Beograd.

Izložba Alan Ford trči počasni krug u Muzeju Jugoslavije – 2. decembar

gradski đir

Pridružite nam se od 2. decembra u Muzeju Jugoslavije, kada će biti otvorena gostujuća izložba Alan Ford trči počasni krug. Biće prikazane 152 originalne table iz ranog perioda (1969–1975), kada je na izradi stripa radio prepoznatljivi italijanski autorski dvojac Magnus-Bunker, kao i tri naslovna crteža Paola Pifarerija. Pomenutom izložbom, koja je bila jedan od najposećenijih kulturnih događaja u Sloveniji 2019, kao i brojnim redovnim programima,Muzej Jugoslavije će u periodu od 28. novembra do 2. decembra obeležiti ovogodišnji Dan Muzeja.
U okviru izložbe Alan Ford trči počasni krug održaće se i prateći programi, a izložba će biti otvorena do 31. januara 2021. godine.