13.08.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 13. do 19. avgusta

42 magazin
Promo

Tražite li ovih dana osveženje za glavu?

gradski đir

To može biti i neko kupalište, ali ima još mnogo super mesta na kojima ćemo se sigurno sresti.

Patosinema 6: bioskop na otvorenom u Dunavskom parku – od 13. avgusta do 1. septembra

gradski đir

Ljubitelji filmske umetnosti u Smederevu i ove godine u Dunavskom parku na keju imaće priliku da uživaju u bioskopu pod vedrim nebom Patosinema, koji organizuje šesti put zaredom pozorište Patos. Kao i uvek, svi programi bioskopa su besplatni, a ove godine sve projekcije počinju u 20.30 časova.
Na repertoaru će se naći filmski klasici, ali i filmovi savremenih evropskih autora putujućeg Sedmog festivala evropskog filma u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), a biće prikazana i ostvarenja iz programa Francuski filmski karavan Francuskog instituta u Beogradu, kao i filmovi iz programa Gete instituta i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.
Više informacija na linku.

Rick and Morty u bifeu Ventil – 14. avgust

gradski đir

Projekcija na zidu (best of): Rick and Morty – tri sata najboljih epizoda jedne od najboljih crtanih serija. Interdimenzionalne avanture ciničnog ludog naučnika i najvećeg genija univerzuma Rika i njegovog dobroćudnog i naivnog unuka Mortija.
Projekcije se puštaju iz dva dela – od 19 do 20.30 i od 20.45 do 22.15 časova.

Róisín Murphy live @Belgrade Beer Fest – 15. avgust

gradski đir

Na Belgrade Beer Festu 15. avgusta od ponoći nas očekuje koncert britanske elektro-pop zvezde Róisín Murphy, a za art-pop kraljicu na beogradskom Ušću rezervisan je Inovation Stage. Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova Riblja čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

Prodaja domaćih proizvoda na Kalenić pijaci – od 16. avgusta do 5. septembra

gradski đir

Dođite i posetite tezgu broj 6 na Kalenić pijaci svakog dana i vikendom od 6 do 16 časova, sigurni smo da ćete pronaći domaći proizvod po svom ukusu. Takođe rade i besplatnu dostavu za Beograd i za celu Srbiju uz nadoknadu od 200 dinara.
Za sve informacije možete im pisati u inbox na Facebook stranici ili ih zvati na 063/71-21-146

Internacionalni folklor festival Beograd 2018 – od 17. do 20. avgusta

gradski đir

Moonlight Events Organization bavi se organizacijom festivala širom sveta, u saradnji sa opštinama i lokalnim udruženjima gradova u kojima već godinama održava festivale. Glavni cilj festivala jeste da otkrije talente u oblasti plesa, da podrži njihovu kreativnost i da promoviše koreografije u različitim umetničkim formama i načinima izvođenja. Festival se održava kako bi podstakao akademsku, profesionalnu i kulturnu razmenu između koreografskih grupa.
Više informacija na linku.

Radionica Get Sh*t Done – 18. avgust

Imaš puno obaveza i stalno su ti To do liste u glavi? Na neke često i zaboraviš, a nekada i ne možeš da se opustiš kada bi trebalo? Get Sh*t Done radionica će se održati u Starit centru 18. avgusta od 17 do 19 sati, a u organizaciji Razlivališta. Get Sh*t Done radionica bazira se na metodologiji Dejvida Alena i njegovoj knjizi Getting Things Done.

gradski đir

Getting Things Done (GTD) jeste metodologija za upravljanje vremenom koja minimizira stres i drži ga na nivou produktivnosti. Ona pruža okvir za organizovanje aktivnosti, projekata i dokumenata u prostoru i vremenu. Omogućava brzu reakciju na signale iz okruženja, a glavna korist od ove metode jeste mogućnost potpunog fokusa na trenutnu aktivnost, odnosno stanje: um kao voda. Organizovanje vremena, misli i na kraju pažnje jeste veština koja se vežba, a GTD je odlično oruđe za tu vežbu!
Cena radionice je 1.000 dinara i za nju dobijate: dvočasovnu radionicu, propratne materijale koji će vam pomoći u realizaciji sopstvenog GTD sistema i jednu besplatnu konsultaciju u roku od mesec dana
Prijave su obavezne na linku: https://goo.gl/SY8QVd, a za sva ostala pitanja možete im pisati na info@razlivaliste.org.
Više informacija na linku.

Treći moto-skup MK Lonely Riders (MAS) – od 17. do 19. avgusta

gradski đir

Moto-klub Lonely Riders (MAS) poziva sve prijatelje, moto-klubove i ljude dobre volje da dođu na treći moto susret 17, 18. i 19. avgusta 2018! Lokacija moto-skupa – staro svima već znamo mesto pored Metalčevog stadiona na Gradskom bazenu. Dobrodošlica na kapiji uz čuvenu šumadijsku rakiju i poznate likove i prijatelje ovog kluba.
Ponesite dobro raspoloženje, a oni spremamo dobru klopu, ‘ladno  piće i stari dobri rokenrol! Kafa i doručak protiv mamurluka zakazani su za razlaz u nedelju 19. avgusta.
Dobro došli, dobri ljudi, a za info posetite link.

MMF Telo kao instrument – 18. avgust

Razmrdaj čula! Pridruži se radionici Telo kao instrument na Mountain Music Festu na Divčibarama! Pogledaj, poslušaj, učestvuj u performansu Da i Re, telo kao instrument!

gradski đir
Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. Da i Re, telo kao instrument je i koncert i predstava i prikazuje muško-ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu. Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika – Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.
Više informacija na linku.

Koncert trupe Una Saga Serbica: Igra bogova – 18. avgust

gradski đir

Muzičko-scenski spektakl baziran na raznolikosti ritmova Srbije. Spoj tradicije i modernog pokreta na savremen način prikazan u okviru koreografija. Lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe, kultura, a nadasve njegove igre neiscrpan su izvor inspiracije mnogih umetnika. Povezujući korake, reči, note, boje i ljude došli su na ideju da stvore nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time prikažu, na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.

Koncert trupe Una Saga Serbica Igra bogova na Bojčinskom kulturnom letu 18. avgusta od 20 časova.

Jazz matine #sidjidoreke – od 19. do 30. avgusta

10-sidji-do-reke

#sidjidoreke na Jazz matine i uživaj u muzici Milovana Paunovića (klavir) i Aleksandra Jaćimovića (saksofon).
Vaš 25th.

Svetski dan helikoptera – 19. avgust

gradski đir

Svetski dan helikoptera je globalni događaj na kom se proslavlja kultura letenja helikopterom, njihova široka primena u spasilačkim misijama, gašenju požara iz vazduha, putničkom i medicinskom transportu i u brojnim drugim poljima. Organizovanjem Svetskog dana helikoptera Balkan Helicopters se pridružuje brojnim helikopterskim kompanijama i helikopterskim entuzijastima iz celog sveta koji obeležavaju ovaj dan. Otvaraju se hangari za širu javnost. Ukoliko nikada ranije niste iskusili vožnju helikopterom, Svetski dan helikoptera je pravi trenutak da to probate. Za sve posetioce Svetskog dana helikoptera na heliodromu u Dobanovcima Balkan Helicopters pripremio je specijalne promotivne cene letova.
Rezervacije karata isključivo putem e-maila: info@balkanhelicopters.rs, a više informacija na linku.


Dunav film fest: Kulturni centar – od 19. do 23. avgusta

Smederevo će od 18. do 23. avgusta biti domaćin prvog izdanja Dunav film festa, koji će domaćoj publici prikazati najznačajnija filmska ostvarenja podunavskih zemalja.

gradski đir

„Mnogo filmskih ostvarenja snimi se u državama podunavskog toka, a koja, igrom slučaja, ne dođu pred publiku u našoj zemlji. Smederevski festival će ispraviti ovu grešku i predstaviti premijerne naslove koji će, nadam se, nakon uspeha na ovom festivalu naći svoj put i do bioskopskih gledalaca u Srbiji“, kazao je Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke, umetnički direktor FEST-a, gost-selektor ovogodišnjeg festivala u Smederevu.

Projekcije će biti prikazane na Tvrđavi (Mali grad), Pristaništu na Dunavu, Karađorđevom trgu (slobodan ulaz) i u Kulturnom centru (slobodan ulaz).
Ulaz je slobodan.
Više informacija na linku.