20.08.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 20. do 26. avgusta

42 magazin
Promo

Nađite svoje mesto pod suncem ili mesecom, radujte se

gradski đir

I, gde se srećemo?

Kako smo živi, izložba crteža Aleksandra Jevtića u Remontu – 20. avgust

gradski đir

U Galeriji Remont, Maršala Birjuzova 7, 20. avgusta u 19 časova biće otvorena izložba crteža Kako smo živi Aleksandra Jevtića, koju ćete moći da pogledate do 7. septembra. Više informacija na linku.

Zaboravljeni crtaći u Bifeu Ventil – 21. avgust

gradski đir

Instant povratak u detinjstvo u Bifeu Ventil, Kapetan Mišina 14, od 19 do 21 čas moći ćete da uživate u selekciji najboljih zaboravljenih crtaća iz prošlog veka – Cipelići, Generalova radnja, Ser Žile i Bedno piskaralo i mnogi drugi.

Balkan Season u CZKD – 22. avgust

gradski đir

No Borders Orchestra u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće koncert i tako označiti početak godišnje ture koncerata u regionu.

Od 20 do 22 časova čekaju vas u Birčaninovoj 21. Karte se mogu kupiti preko ovog linka, a više informacija potražite OVDE.

Trio Sveti na Kalemegdanu – 23. avgust

gradski đir

Na letnjoj sceni Bitefartcaffea na Kalemegdanu održaće se koncert Trio Sveti – Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić, ili kako ih kolege nazivaju – muzičari muzičara.
Ovog puta nastupaće uz specijalnog gosta iz Njujorka, saksofonistu Davida Binneyja.
Karte se mogu kupiti na ulazu po ceni od 450 dinara.

4. FreeDom Art Festival – 23. avgust

gradski đir

Dom omladine Pančevo i ove godine organizuje FreeDom Art Festival pod sloganom Sloboda je u tebi. Program festivala počinje 23. avgusta u 19 časova i trajaće do 25. avgusta. Više informacija na linku.

Radionica Thai Cooking Class by Sabai tim – 24. avgust

gradski đir

Interaktivna radionica Thai Cooking Class održaće se 24. avgusta od 17 časova pod vođstvom gospođe May iz Bangkoka u prostorijama Tajland Sabai Travel, Jurija Gagarina 14D lok. 2. Imaćete priliku da se upoznate sa tajlandskom kuhinjom i probate egzotične ukuse. Kroz kratku prezentaciju agencije Sabai uživaćete u druženju. Kotizacija po osobi iznosi 2.400 dinara.

Veče Vlade Divljana na Adi – 25. avgust

gradski đir

Koncert u čast Vlade Divljana održaće se 25. avgusta od 21 čas u Beer Gardenu, na samom početku makiške strane Ade Ciganlije.
Te večeri možete čuti pesme Vlade Divljana iz svih perioda njegove karijere, a izvodiće ih
Nenad Jelenković – akustična gitara & vokal, Miloš Jovanović Brule – klavir & prateći vokal i Lazar Arsović – Kahon perkusije & prateći vokal.

Deveti međunarodni festival joge – 25. i 26. avgust

gradski đir

U organizaciji Joga saveza Srbije, Beogradskog i Vojvođanskog joga saveza održaće se Deveti međunarodni festival joge. Na Adi Ciganliji 25 i 26. avgusta od 18 časova učesnici će se predstaviti pred ljubiteljima joge na tribinama ispred restorana Jezero.

Beogradski karneval brodova – 25. avgust

U subotu 25. avgusta od 17 do 23 časa od Brankovog mosta do mosta Gazela biće održan 14. Beogradski karneval brodova. Organizator manifestacije Turistička organizacija Beograda najavila je tradicionalnu gradsku manifestaciju porodičnog karaktera koja doprinosi afirmaciji beogradskih reka i populariše rekreativno-sportske aktivnosti na vodi.

gradski đir
Centralni deo programa je revijalna povorka čamaca i brodova u kojoj učestvuju plovila iz svih beogradskih marina. Prateći program ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova, kao i svake godine, čine i raznovrsni sadržaji na obali: muzički program i koncerti na bini, nastupi karnevalskih grupa. Duž čitave promenade, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, biće postavljena eko-zona posvećena zdravom načinu života, a posetioci će na ovom bazaru moći da se upoznaju sa domaćim proizvođačima organske hrane i degustiraju njihove proizvode.
Poseban kuriozitet ove godine predstavljaće spektakularni prelet letilica avio-kompanije Prince Aviation pred sam početak programa na vodi.

Mac-Mac festival u Čumićevom sokačetu – 26. avgust

gradski đir

Grupa aktivista za zaštitu životinja, koju čine ljudi koji se na različite načine i uz velike napore trude da spasu, izleče i udome što veći broj ugroženih životinja, organizuje Mac-Mac festival u Belgrade Design Districtu (Čumićevo sokače) 26. avgusta od 11 do 18 časova.
Mac-Mac je prvi humanitarni mini-festival udomljavanja spasenih mačaka sa beogradskih ulica.