28.08.2017.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 28. avgusta do 3. septembra 2017.

42magazin
Promo

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 28. avgusta do 3. septembra 2017.

20987541_483214052054264_8769694976385744896_n

I, gde se srećemo?

Veče za Arsena Dedića u Poletu28. avgust

U ponedeljak 28. avgusta od 20 časova u bašti Galerije Polet biće održano Veče za Arsena Dedića, velikog jugoslovenskog pesnika i kantautora. Spajanjem poezije i muzike jedne od najautentičnijih pojava domaće pop scene setićemo se njegovog bogatog opusa i uživati u Dedićevim autorskim pesmama u izvedbi beogradskih muzičara, pesnika i glumaca.

Delikatesni ponedeljak: Pančevo film festival – 28. avgust

I ove godine, ekipa Pančevo flm festivala priprema delikatese poslednjeg ponedeljka u avgustu kao najavu četvrtog izdanja PAFF- a. gradski đir
Inspiracija je Velika gozba Marka Fererija iz 1973, a na meniju će biti sve od predjela do deserta začinjeno muzikom italijanskih majstora hrane i filma.

Gozba počinje od 19 časova. 

Izložba: Stripovi i skice, gifovi i matrice –29. avgust

Pozivamo vas da u utorak 29. avgusta u 20 časova dođete u Veliku galeriju Kvake 22 na otvaranje velike grupne izložbe na kojoj će biti predstavljeni radovi strip autora Borisa Stanića, Marka Malka, Katie Woznicki i Vuka Palibrka. gradski đir
Na izložbi ćete imati priliku da pogledate i pazarite crteže, stripove, ilustracije i publikacije pomenutih autora, dok će se na balkonu iznad galerije projektovati animirani gifovi Vuka Palibrka uz muzičku pratnju dua E-P-P, Skrech Majstora Ljubana i Dj Branda.

Koncert počinje u 21 čas i ulaz je na donacije. Adresa Galerije Kvaka 22 je Ruzveltova 39.

Bioskop pod zvezdama: Vanzemaljac – 29. avgust

Već nekoliko godina zaredom, u saradnji sa KC Grad Institut Servantes prikazuje odabrane filmske naslove u bašti KC Grad, sa titlovima na srpskom jeziku. Ulaz je slobodan.

gradski đir

Utorak 29. avgust, 21 čas: VANZEMALJAC

Iako se Hulija i Hulio ne poznaju, bude se u istom krevetu, što je posledica pijančenja posle koga se ne sećaju ničega. On se zaljubi na prvi pogled, ona ne. U toj neugodnoj situaciji shvataju da ne mogu da izađu iz kuće jer jedan ogromni NLO leti nad gradom.

S-Pack na Kalemegdanu – 30. avgust

Džez gitarista i kompozitor Ivan Ilić, koji više od deset godina živi i aktivno stvara u Barseloni, nastupa u Beogradu zajedno sa Vojnom Dizdarom, Markom Benkeom i Milošem Milosavljevićem u kvartetu S-Pack!

gradski đir

Stvarajući atmosferu prefinjenog džeza uz ritmičnost fanka, Ivan Ilić spaja elemente svinga, muziku i ritmove Balkana sa džezom i rokom, kreirajući jedinstvenu džez fuziju.

Bitefartcafe Summer Stage, Kalemegdan, teniski tereni, s početkom od 22 časa.

ICT Hub Meetup sa Two Desperados: Predavanje – građenje uspešnog biznisa – 30. avgust

Sledeći meetup, zakazan za sredu 30. avgusta od 19 časova, približiće svima koji rade na razvoju video-igara šta je potrebno da biste napravili uspešan biznis u gejming industriji, a svima koji tek razmišljaju o ulasku na ogromno i zahtevno tržište gemjinga šta ih čeka na tom putu. O temama na koji način napraviti i plasirati indie casual igru, koji su izazovi, neophodni ljudski i finansijski resursi, dobrim i lošim odlukama i poslovnim potezima, i naučenim lekcijama govoriće naša gošća Marija Ilić, suosnivačica kompanije Two Desperados i gejm dizajnerka.

20994075_1123262864473592_2706368615240927513_n

Marija je već više od sedam godina je u gaming industriji i ima preko 10 godina iskustva u vođenju tima. Strastveni je igrač video-igara još od osamdesetih, tako da nije ni čudo što u Two Desperados timu kažu da je ona glavni razlog zašto su igrači Wokaddicted.

Inače, Two Desperados je tim koji se bavi razvojem igara od 2011. godine. Njihova prva F2P igra Woka Woka je broj 1 Zuma-style igra, sa preko 10 miliona igrača. Dostupna je na svim platformama: App Store, Google Play Store, Windows Store, Facebook i Amazon, a uskoro će se Woka Woka pojaviti i na kineskom tržištu.

Veče stand-up komedije@Ben Akiba: Dinja – 31. avgust

U četvrtak 31. avgusta u klubu komedije Ben Akiba po prvi put u ovoj sezoni, gledaćemo izvođenje Dinjinog stand-up nastupa! Veče sa Dinjom postalo je jedan od najgledanijih stand-up nastupa u prethodnoj sezoni (2016-2017).

gradski đir

Show se nalazi na redovnom repertoaru Ben Akibe.
Napomena: ovaj stand-up nije za mlađe od 100!

Cena ulaznice: 400 dinara
Telefon za rezervacije svakog dana od 12 do 21 čas: 060 30 60 131
Vrata se otvaraju u 20 sati, a program počinje pola sata kasnije, u 20.30.

Fish Fest Beograd – 31. avgust

Priča o Fish Festu počinje 2007. godine. Udruženje Dunav u srcu konkuriše na Gradskom konkursu projektom Fish Fest Beograd za finalnu manifestaciju Dana evropske baštine. Projekat se dopao svima i prva menifestacija je započeta paradom koja je krenula iz Ulice kneza Mihaila i došla do nekadašnje Vodene varoši, kraj Nebojša Kule. Posetioci su bili i tada najviši zvaničnici Evrpskog parlamenta.

20842261_1583498608389282_1509487235310972502_n
Organizatori Fish Fest Beograd, Udruženje Dunav u srcu iz Beograda, opština Stari grad i riblji restoran Vodenica nastavljaju da održavaju ovu tradiciju i u godinama koje slede. Danas je Fish Fest Beograd najveća gastronomska i turističko-zabavna manifestacija na reci u Srbiji. Do danas, nakon 10 godina – skuvali smo tone najboljih jela od ribe i poslužili na stotine hiljada posetilaca, organizovali preko 50 koncerata, u kojima su uživali Beograđani, posetioci iz Srbije i iz inostranstva… i organizovali svake godine umetničke kolonije. Ova dela su se prodavala u humanitarne svrhe jer Fish Fest Beograd želi da poveže ljude na mnogo više načina nego što je to druženje, hrana i pesma. Razvili smo saradnju sa mnogim kuvarskim udružnjima i NVO sektorom iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatkse, BiH, Crne Gore…

Fijuk sajam – 1. septembar

Dođite na Fijuk sajam posle kraće letnje pauze, dođite da ispričate kako ste se proveli na letnjem raspustu. Da li ste bili kod bake na selu ili na moru, da li ste letovali na bazenima, u banjama, da li ste se odmorili ili umorili?

gradski đir

Dođite u dobro poznat prostor CUK Imago od 17 časova pa na dalje da se družimo, razgovaramo i delimo inspiraciju. Pripremili smo vam nova izdanja, život je lep i ta sranja.

Spisak učesnika na Fijuk sajmu uskoro će biti objavljen na FB strani.

Belgrade Techno Festival 2017 – 1. septembar

Prvi Tehno festival u Beogradu smešten je u Barutani, a vrata otvara 1. septembra!

gradski đir

Nastupaju:
Filip Xavi b2b Kaen
Speedy b2b Kobaya
Vlada Janjić
Tehnika 8×8
DJ Boža Podunavac
John Belk b2b Kid Kimi
Goran Zmix Kovačević
Luka Concrete b2b Bojan Vukmirovic
Mudrost
Mihajlo

Za dodatne informacije o cenama ulaznica pratite FB stranu.

Midnight Orient w/ Noema (The Magic Movement | Berlin) – 1. septembar

Ovoga puta Midnight Orient ekipa na žurku u KC Grad dovodi DJ Noemu.

gradski đir

Noema je poznat po svom senzualnom, dubokom i magičnom zvuku koji je jedinstvena mešavina transkulturalne dance muzike, dubby diska i psychodelic housea kombinovanih u visokoenergičnom miksu. Još od svog prvog DJ nastupa 1997, Noema sarađuje sa autorima od kojih su Apparat, Daniel Wang i Dixon samo neki. Njegov label The Magic Movement obogaćuje svetsku muzičku scenu brojnim transkulturalnim ritmovima, dok je njegov sublabel Magic James zadužen za funky stranu house i disco zvuka. Od 2010. Noemina zvanična DJ rezidencija je u klubu Wilde Renate, koji je Resident Advisor proglasio za jedan od top 10 klubova u Berlinu.

Žurka počinje od 22 časa.

François X all night long u klubu Drug§tore1. septembar

Šesta klupska sezona počinje dobrim vestima. Ekipa Drug§torea najavljuje da započinje saradnju sa nekim od najboljih evropskih klubova, te ćemo imati priliku da njihove didžejeve slušamo u Beogradu!

gradski đir

Ova lepa priča počinje 1. septembra kada će nam svratiti Francois X – big boss pariskol labela DEMENT3D.

Žurka počinje od 23 časa, a za cenu ulaznica pratite FB stranu.

Festival uličnih svirača: Gradić fest – 1. septembar

Tri dana radosti – muzika, film, pozorište, umetnost, zabava!
Festival uličnih svirača ti predstavlja – Gradić fest!

gradski đir

Festival uličnih sviračaCinema City, Pop Up (Carolija Berberaj & Public ∏), Scenatoria, SuburbiumFruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa Festival udružiće se od 1. do 3. septembra na ulicama petrovaradinskog podgrađa oko ideje oživljavanja Gradića kroz muziku, film i umetničke performanse!

Više na: www.ulicnisviraci.com

Wine Jam – 2. septembar

Počinje nova školska godina! Takođe i za ljubitelje vina.

Terasa obnovljenog bioskopa Fontana je mesto džemovanja. Ekipa koja drži bioskop takođe pravi i filmove, ali ima i vrlo interesantnu mladu vinariju u Župi, tako da su svi elementi lepo uklopljeni.

Tokom Wine Jama biće za džemere i neka projekcija u sali da doživljaj bude autentičniji. Očekujte oko 15 izlagača.

20768264_1816946785001827_1742562771366363462_n

Vidimo se na terasi legendarnog bioskopa Fontana (Pariske komune 13) 2. septembra!