25.06.2018.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 25. juna do 1. jula

42magazin
Promo

Gde ove nedelje?

gde ove nedelje

45. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – 25. jun

INFANT je festival pozorišnih predstava sa više od 30 godina dugom tradicijom. Predstavlja jedinstven spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije i neklasičnog glumačkog izražavanja. Svečano otvaranje 45. INFANT festivala zakazano je za ponedeljak 25. jun u 21 čas u Srpskom narodnom pozorištu. Predstava koju će publika imati prilike da vidi nakon otvaranja je U izgradnji Pozorišne grupe Davai iz Izraela!gde ove nedelje
Karte možete kupiti svakog dana od 11 do 13 časova u Kulturnom centru Novog Sada ili sat vremena pred početak na mestu izvođenja!
Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, a cena pojedinačne karte za studente je 300 dinara.

SKY SALSA – Gotik Garden / Letnja bašta – 26. jul

Salsa veče zabave sa Timbao timom u Gotik Gardenu.
Otvaranje letnje sezone u novom mestu za ples – Gotik Garden Beton hala – šetalište!gde ove nedelje
Uživajte ovog leta uz najveće salsa, timba i bachata hitove.
Ulaz je besplatan.

Kurs crtanja mandala: Putovanje duše uz oblik i boje – 27. jul

Radionice crtanja mandala imaju za cilj da vas nauče tehnikama crtanja i razumevanja mandale, značenju oblika i boja, da vas relaksiraju, da nađete svoj mir i otkrijete svoje talente kojima je samo nebo granica! Mandala predstavlja složeni simbol nastao u kulturi Dalekog istoka na tradiciji tantričkog budizma. Ali mandale su prisutne u svim kulturama sveta, povezane i prisutne u arhitekturi, filozofiji, umetnosti, ljudskom življenju i razvoju. Zbog toga se smatra da je ideja mandale simbol povezivanja božanskog i ljudskog sveta pretvorena u jedinstvenu harmoniju. gde ove nedeljeKurs crtanja mandala održaće se 27. i 28. juna, a cena za oba dana je 1.400 dinara. U cenu svih Share Square časova uključeno je piće i posluženje.

Morate se prijaviti putem sledećeg linka da biste rezervisali mesto na radionici.

Wine dinner | Wine by Temet & Dine by Enso – 28. jun

Hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak, ove nedelje u restoranu Enso obeležiće vinarija Temet.gde ove nedeljeZa vas su uparili selekciju etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku. U cenu je uračunato pet gangova tasting menija koje prati pet čaša vina.

Cena po osobi iznosi 3.500 dinara, a rezervaciju možete izvršiti na broj telefona 063/594-924.

52. Zaječarska gitarijada – 28. jun

Gitarijada je najstariji festival neafirmisanih rok bendova. Okupljajući desetine hiljada učesnika i posetilaca iz zemlje i inostranstva, ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu.gde ove nedeljeCilj manifestacije je podsticanje i afirmacija muzičkog stvaralaštva mladih opredeljenih za rokenerol, koji još od svog nastanka, kao planetarni fenomen, postaje univerzalno sredstvo komunikacije mladih i integralni segment savremene urbane kulture.

Na 52. Zaječarskoj gitarijadi očekujuvas  Billy Idol, Psihomodo Pop, Partibrejkers, Saxon i mnogi drugi.  Pratite Facebook stranu Gitarijade za više informacija.

43. Međunarodni festival monodrame i pantomime – 28. jun

Festival monodrame i pantomime jeste pozorišni festival koji se održava jednom godišnje u Beogradu. Osnovao ga je 1973. godne Ljubiša Ružić.gde ove nedeljeFestival počinje 24. juna radionicom scenskog pokreta koju drži Jelena Gašić, a traje nedelju dana, do 1. jula, za kada je zakazana ceremonija zatvaranja Festivala i dodela nagrada.
Festival otvara monodrama Bog te mazo u izvođenju Zorana Karajića, Srbija, a zatvara pantomima Postkvartet Puls teatra, takođe iz Srbije.
Na sceni Pozorišta lutaka Pinikio smenjivaće se predstave iz Rusije, Poljske, Kanade, Švedske, Francuske i Srbije. U pratećem programu očekuju vas predavanje Verna Tiesena na temu Kanadski pozorišni model, kao i izložba Tetro Dizajn – kanadski pozorišni plakat, šahovska simultanka sa Alisom Marić i promocija knjige Milovana Zdravkovića. Više informacija na linku.

Terminal Music & Arts Festival – 29. jun

Treći Terminal Music & Arts Festival održava se ove godine 29. i 30. juna u Somboru. Priču nastavljaju tamo gde su je i započeli – promovisanjem novih trendova u umetnosti i muzici, predstavljanjem jedinstvenih lokalnih i svetskih izvođača koji prelaze žanrovske granice, raznovrsnim programom u prelepom ambijentu grada i uz autentičnu energiju posetilaca, umetnika i svih učesnika Festivala!

gde ove nedelje

Terminal će se održati u renoviranom prostoru letnje scene Kabare, gde će 1.000 posetilaca imati priliku da uživo doživi muziku izraelskog jazz velikana Avishaia Cohena sa svojim novim projektom 1970, detroitske funk ikone i bivšeg člana kultnog Funkadelic benda – Ampa Fiddlera, koji će nastupati zajedno sa basistom Stuartom Zenderom, nekadašnjim članom benda Jamiroquai. Više o programu na linku.

I ove godine svi posetioci mogu da posete i izložbe slika, projekcije filmova na otvorenom, dnevne jamm session i tribine, muzičke i likovne radionice. Svi organizovani događaji osim muzičkog dela Terminal Music & Arts Festivala su besplatni za sve posetioce i građane grada Sombora.

Predstava Prometejev put – 30. jun

Predstava Prometejev put rađena je po tekstu slavnog pisca Dejana Dukovskog., koji je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada Bure baruta, Mamu mu… ko je prvi počeo…. Glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platza.gde ove nedeljeJunak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja – deluje. Junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori… Predstava počinje u 21 čas.

Cena karte: 1.000 dinara, a možete je kupiti u Dorćol Platzu i putem rezervacije u inbox ili na office@dorcolplatz.rs

Angie Stone u Beogradu – 1. jul

Angie Stone, nastupiće po prvi put u Srbiji u okviru Musicology Barcaffè Sessions na teniskim terenima na Kalemegdanu. Dva dana nakon koncerta u Beogradu nastupiće i na slovenačkom izdanju Musicology Barcaffè Sessions u Ljubljani, 3. jula.

gde ove nedelje

Vrata se otvaraju u 20.30, a koncert počinje u 21.30. Karte se kupuju online na linku. Sve informacije možete dobiti na telefon 063/377-483.