14.03.2018.

Bridal Haute Couture

42 magazin
Jovana Tomašević

… u Beogradu! Nedavno je predstavljena nova kolekcija koja spaja venčanice, visoku modu, dizajn i arhitekturu

Ines Atelier

U petak je u impozantnom holu Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu brend INES Atelier, iza koga stoji dizajnerka Ines Janaković, priredio još jedan izuzetan modni događaj, a u cilju prezentacije posebne kolekcije venčanica – koje su njen prvi iskorak u visoku modu.

Ines Atelier

Inspirisane arhitekturom i primenjenom umetnošću, venčanice iz kolekcije Bridal 2018/19. Haute Couture savršeno su se uklopile u enterijer fakultetske zgrade, ali i gotovo ga zasenile ovaj najlepši i najistaknutiji deo beogradskog univerzitetskog kompleksa. Svaka haljina rađena je ručno, sa fokusom na formu koja prati pokret i čini ga elegantnim. Kao atribut gracioznoj formi i strukturi, dizajnerka dodaje detalje u vidu bisera, našivenih latica ruža, posrebrenog štrasa ili posebno umetnute čipke – zbog kojih cela kolekcija dobija jednu poetičnu i sasvim nežnu notu.

Ines Atelier

Inspirisana najvišem stupnjem majstorske izrade, nova kolekcija venčanica brenda Ines atelier zapravo odražava savršenstvo različitih formi nastalih radom ljudskog uma i ruku.

Ines Atelier

Modeli se mogu posmatrati kao svojevrsna umetnička dela, sagledana kroz prizmu dostignuća primenjene umetnosti i arhitekture, kroz različite oblike i forme, koji su inspirisali dizajnerku. Završni detalji daju impresiju uzvišene lepote svojstvene ručno rađenim delima vrhunskih majstora. Forme – savršeno usklađene sa svakim pokretom, korakom, zanosnim okretom… izazivajući čisto divljenje. Gracioznost – poput najfinijih osećanja, koja su možda nevidljiva na prvi pogled, ali koja isijavaju iz unutrašnjeg bića.

Ines Atelier

Pokret – posebna vrsta enigme; gde sve počinje, gde prestaje… beskonačnost uhvaćena u dragocenim i retkim trenucima – poput samih bisera.