15.12.2016.

Otkrijte BLEF – filmski kamp za decu

42magazin
Promo

BLEF KAMP zamišljen je kao proces interakcija umetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad namenjen uzrastu od sedam do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu.

Uz svakodnevne filmske projekcije, glumu pred kamerama, režiju,kameru, dramaturgiju, montažu, deca i mladi ući  će u čaroban svet filma i razviti dublje razumevanje filmskih tehnika i sadržaja. Filmske radionice na BLEF kampu rezultiraju kratkim igranim filmovima sa vizuelnim efektima, koji će biti prikazivani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovati na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Realizacija: Kamp se održava od 20. januara do 27. januara 2017.
Lokacije: Kopaonik, Rtanj

15590918_942231095909359_422760977562739216_o

Kamp BLEF je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume, montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma. Kamp BLEF nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obuke i osposobljavanja dece i omladine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija.

Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje dece. Neka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac, montažer, umetnik vizuelnih efekata… Cilj je kod dece i mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih i spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži i specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Deca će raditi sa najsavremenijom opremom. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, a na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume, montaže i novih tehnologija.

FB stranica događaja