09.07.2017.

Baš je dobar osećaj lebdeti nad vodom

42 magazin
Promo

Obožavate bord? Onda nećete odoleti ni njegovoj verziji pod nazivom Lift eFoil, na kojoj možete da lebdite tik iznad površine vode

surfovanje

Svako može da leti – samo treba da poseduje leteći bord i vodu – jezero, reku, more. Koliko puta ste posmatrali pticu kako lebdi iznad vode krilima gotovo dodirujući njenu površinu. Posle mnogo istraživanja i velike želje nastao je bord koji na nekoliko centimetara leti iznad vode, može da dostigne brzinu od 40 kilometara na sat i pruža sat vremena vrhunskog hedonizma na vodi. Zatim se baterije pune otpilike dva i po sata, pa nazad u vodu, pardon – na vodu.

surfovanje

Lift eFoil od septembra biće dostupan u dve dimenzije i četiri boje (crnoj, plavoj, zelenoj i ljubičastoj) i ukoliko ga već sada naručite, za njega treba da izdvojite oko 12.000 dolara. Leteći bord praviće brend iz Portorika koji inače proizvodi igračke koje lete.

Flying surfboard je miks surfinga, letenja i snoubordinga, a podvodna krilca omogućavaju da lebdi iznad vode

Jedan od suvlasnika ovog patenta Nick Leason kaže da je poslednjih deset godina opsednut kreiranjem ovakve naprave kojom bi se lako  upravljalo i koja bi bila namenjena i početnicima.

surfovanje
Flying surfboard je praktično miks surfinga, letenja i snoubordinga, napravu pokreće električni motor, a dasku nose podvodna krilca koja obezbeđuju izdizanje i klizanje po vodi.

Bord leti na nekoliko centimetara iznad vode, može da dostigne brzinu od 40 kilometara na sat i pruža sat vremena vrhunskog hedonizma

Oni koji su ga probali kažu da je jednostavan za upravljanje, lagan za nošenje i, što je najvažnije, diže adrenalin i pruža neverovatan osećaj slobode.