11.09.2020.

Otvoren 7. Bašta fest – 7 i gledam. I to je jedna bajna filmska priča na otvorenom

42 magazin, Promo
Promo

U četvrtak 10. septembra u  Bajinoj Bašti počeo je  sedmi internacionalni festival kratkog igranog filma

7. Bašta fest

Na Bašta festu će do 13. septembra i pod sloganom 7 i gledam biti prikazano sedam debitantskih filmova mladih reditelja iz zemlje i regiona. Ovaj festival po tradiciji otvara mladi glumac koji je obeležio proteklu godinu, a 7. Bašta fest otvorili su glumci Ivana Vuković i Filip Đurić, nakon čega je publika imala prilike da pogleda filmove Marka Đorđevića Ujed pčele u Velikim pčelicama i Moj jutarnji smeh, u kojima njih dvoje tumače glavne uloge.

7. Bašta fest

Revijalni filmski program biće održan sa fokusom na domaće i regionalne autore. Publika će biti u prilici da pogleda sedam debitantskih filmova reditelja koji su do sada bili deo Bašta Festa, a koji su imali svoje premijere u protekle dve godine. Uz debitantske filmove Marka Đorđevića  – Moj jutarnji smeh, Ene Sendijarević – Odvedi me negde gde je lepo, Maše Nešković – Asimetrija, Nermina Hamzagića – Pun mjesec, Stefana Maleševića – Mamonga i Milene Grujić  – A.S. (25), ovog leta na programu su i njihovi kratki filmovi koji su bili deo takmičarskog programa festivala do sada, kao i debitantski film Ognjena Glavonića – Teret, koji je bio selektor ovog festivala 2014‒2016. godine.

U odnosu na mere i vremensku prognozu, filmski program biće održan na open-airu Borići ili u bioskopu Vlaja u Bajinoj Bašti uz primenu svih epidemioloških mera koje su propisali Krizni štab i Vlada Republike Srbije.